Visie

TIFFINBOX COACHING:

Meer balans, minder stress en meer levenskwaliteit

Bewustzijnswording therapie

Chloé Dyckmans van Tiffinbox Coaching:

“In onze jachtige samenleving van vandaag is er maar weinig ruimte meer voor reflectie en worden we vooral verondersteld te presteren. We kunnen ons dan geïsoleerd voelen en weten niet hoe we verandering in onze situatie kunnen brengen, wat moedeloosheid en een gevoel van lethargie kan veroorzaken. We horen dan ook vaak over de nood om onthaasting, maar heel wat minden over hoe je dat concreet doet.”

“Chloe is de meest authentieke coach die ik ben tegengekomen. Transformatie doorheen deze gesprekken is onvermijdelijk;” – Rohit Paul (USA, India)

Chloé Dyckmans: “Steeds vaker ontmoet ik getalenteerde mensen die plots radeloos in hun leven staan. Ze hebben alles gedaan ‘zoals het hoorde’; gestudeerd, een vaste job gevonden, getrouwd, huis gekocht, en plots, om onverklaarbare redenen, stellen ze alles in vraag. Ze voelen dat ze vastgelopen zijn in een leven waarvoor ze misschien niet hadden willen kiezen. Ze willen een nieuwe wending inslaan, maar weten niet meer waarheen, en hoe de eerste stappen te zetten. Anderen verliezen plots alle vorm van zingeving na het doormaken van een traumatische gebeurtenis zoals het overlijden van een naaste, verlies van job of gezondheid. In een individu-gecentreerde samenleving is omgaan met verlies een enorme uitdaging. Hoe maak ik connectie?”

Bij Tiffinbox Coaching begeleiden we mensen in een proces van zelfonderzoek. Samen gaan we op een reis door het ego, om te ontdekken welke opvattingen en overtuigingen ons nu eigenlijk tegenhouden. Met behulp van verscheidene technieken uit de counseling, psychologie, meditatie en het boeddhisme gaan we naar meer zelfvertrouwen, levenskwaliteit, rust en authenticiteit.

Experiëntiële coaching

Voor cliënten die met chronische fysieke of mentale uitdagingen kampen, wordt een combinatie van existentiële counseling en lichaamsgerichte coaching aangeraden, waarbij we via meditatie op het lichaam meer ruimte creëren. 

‘Welzijn’ wordt begrepen als een ‘skill’, die we kunnen aanwenden door focus op een betekenisvol doel, gericht op een oefenpraktijk, en in verbinding met anderen.

“I find practicing relaxation exercises one of the kindest things towards myself. Chloe’s empathy surprised me again and again. Many times I would not need to explain further. She would sense beyond.”

– Frederike Winkler (Germany)

Bedankt voor de coaching. Je hebt me geleerd dat als ik eens pijn heb, dat ik het niet als hinder hoef te zien maar het kan meenemen om het met liefde te omarmen en er niet tegen te vechten. Je neemt je tijd, je luistert naar je cliënt. 
– Steven V.D. 

 

Ik ben bij Chloé altijd 100% eerlijk geweest, hoeveel schaamte ik ook naar mezelf voelde, ik voelde me altijd – zonder uitzondering- veilig bij haar.
Ze laat je op milde en integere manier met jezelf confronteren en verantwoordelijkheid te nemen voor je gevoelens, gedachten en handelingen. Je wordt er volwassen.

-Charlie

Roots in de non-dualiteit

Tiffinbox Coaching heeft haar roots in de filosofie van de non-dualiteit.  

Deze Oosters filosofie, die ondersteund wordt door de neurowetenschap, gaat uit van de stelling dat elke vorm van tweedeling een kunstmatige is. Aan de hand van zelfonderzoek gaan we onze gedachten, de relatie tot ons lichaam, en onze oordelen bestuderen. Door dit uniek proces van ondervraging, gaan we de wereld meer vanuit ons ‘lichaam’ benaderen dan vanuit onze gedachten, en komen we dichter tot wie we ‘oprecht zijn’.

Dit kan wat zweverig klinken. We werken echter met zeer concrete therapeutische technieken om veranderingen tot stand te brengen en een andere beleving van jezelf en jouw omgeving.

© Tiffinbox – All rights reserved